Kulatý stůl na téma Anomálie vs. Artefakty v signálech nitrolebního a arteriálního tlaku

Už brzy se na půdě katedry informatiky Univerzity J.E. Purkyně uskuteční jedinečná diskuze odborníků z oblasti IT, medicíny a medicínské techniky, která se zaměří na detekci anomálií a artefaktů v multimodálních signálech měřených na jednotkách intenzivní péče (JIP). Tato diskuze, která proběhne 17.10.2024, slibuje propojit inovativní myšlenky z několika špičkových oborů.

Mezi účastníky nebude chybět například primář Kliniky anesteziologie, intenzivní a urgentní medicíny Fakultní nemocnice Bulovka a 3. LF UK, MUDr. Josef Škola, Ph.D., nebo vedoucí katedry biomedicínské techniky FBMI ČVUT, doc. Ing. Martin Rožánek, Ph.D.. Tito odborníci představí své zkušenosti s detekcí anomálií a artefaktů, které mohou zásadně ovlivnit péči o pacienty v kritických stavech.

Zajímavé myšlenky a nápady vzniklé během diskuze budou dále rozpracovány na plánovaném 24 hodinovém hackathonu. Ten je skvělou příležitostí pro všechny zájemce, kteří chtějí aktivně přispět k inovacím v oblasti zdravotnictví a technologie. Na všechny účastníky a na zajímavou diskuzi se již nyní těšíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *